11. Vaški večer – 2. izobraževanje: gost Andrej Šiško

Predavatelj Andrej Šiško je dolgoletni predsednik Zveze Domoljubnih Društev Hervardi, ki se ukvarja z ohranjanjem, negovanjem in predstavljanjem slovenskega domoljubja ter staroselske zgodovine slovenskega naroda. Je avtor, soavtor in urednik 16. knjig v zvezi s to tematiko, med drugim tudi o slovenskih zgodovinskih deželah Koroški, Štajerski, Krajnski, Primorju in Prekmurju.

Na veči deželanov zgodovinske dežele Štajerske, 24. 7. 2017, ki je bila tedaj po 99. letih ponovno oklicana, je bil izvoljen za njenega vojvoda.

Več o njegovem delovanju ter aktivnostih Zveze Domoljubnih Društev Hervardi, lahko izveste na spletni strani www.hervardi.com.

Je tudi eden izmed rodovnih starešin Starovedske-skupnosti-rodov-domorodnih-živih-ludi, ki deluje na ozemlju slovenskih zgodovinskih dežel. Temelji Starovedske skupnosti so naravni zakoni stvarstva in Slovenska stara pravda. Njeno delovanje temelji na dveh izhodiščih:

  1. Smo živi, svobodni, svojepravdni in suvereni ludje, nismo oseba in posledično tudi jurisdikcija korporacije REPUBLIKA SLOVENIJA, nad nami ni dejstvo ampak zgolj domneva, ki jo hvaležno odklanjamo.
  2. Smo slovenski domorodci. Vsakdo med nami izhaja iz vsaj dveh glavnih rodov – po očetovi in po mamini strani – s tem pa smo tisti, ki izviramo iz pra-rodov Slovenov, dejansko dediči slovenskih domorodcev na zemli slovenskih zgodovinskih dežel.

Več o Starovedski skupnosti je dostopno na spletni strani https://starovedskaskupnost.net/.

zemljevid_slovenskih_dezel